Den otevřených dveří - Zuziaková

Zpráva

Den otevřených dveří

Dne 12. 1. 2018 proběhl den otevřených dveří na Střední průmyslové škole stavební v Ostravě. Zájemci z řad široké veřejnosti si mohli budovu školy prohlédnout od 14 do 17 hodin. Škola se nachází na ulici Středoškolská v Ostravě-Zábřehu. Nové příznivce lákala škola na nově zrekonstruovanou budovu, ale také dlouholetou tradici školy, která nedávno oslavila 65. výročí působení.

Zájemci mohli využít možnost komentovaných prohlídek, které je zavedly do vybavených laboratoří, geodetických učeben s nejmodernějšími přístroji nebo do jazykové laboratoře, která je jednou z mála v Moravskoslezském kraji. K vidění byla také tělocvična, posilovna nebo sál pro aerobik.

Škola je známá svými úspěchy ve středoškolských soutěžích. Návštěvníci se dozvěděli např. o soutěži „Projektování v ArchiCADu“, kde se škola umístila jako nejlepší za 10 let historie soutěže. Studenti školy se účastnili také soutěží v stavbě z vlnité lepenky, projektování v systému Porotherm, ve stavbě z vlnité lepenky nebo ve stavbě mostů ze špejlí. V těchto soutěžích obsadili přední příčky jak v krajských, tak celorepublikových kolech.

Škola prezentovala široké možnosti studijních oborů. Obory, které škola nabízí, jsou geodézie, stavebnictví a technické lyceum. Studenti geodézie předvedli práci s moderními přístroji, které využijí i později, během svého povolání zeměměřičů. Co se týče oboru stavebnictví, návštěvníci si mohli prohlédnout odborné učebny a laboratoře, které jsou nezbytnou součástí praktické výuky. Obor technické lyceum, připravující studenty na vysokou školu technického nebo přírodovědného zaměření, nabídl možnost workshopu práce s ArchiCADem a ukázku odborných prací studentů tohoto oboru.

Zájemci se dozvěděli i o přípravných kurzech k přijímacím zkouškám, a to z matematiky a češtiny, které probíhají v měsíci březnu. Účastníci dne otevřených dveří vyjádřili kladné ohlasy nejen na úroveň přípravy dne otevřených dveří, ale také na vstřícnost zaměstnanců školy.