Den otevřených dveří - Pospěchová T

Zpráva

Den otevřených dveří

Dne 31. 1. 2018 proběl na Střední průmyslové škole stavební Ostrava den otevřených dveří. Žáci mohli budovu školy navštívit od 14.00 hod. a dozvěděli se mnoho zajímavých věcí o historii školy, oborech a úspěších studentů této školy. Prohlédli si moderní vybavení školy a také si mohli vyzkoušet práci v programu ArchiCAD.

Škola se nachází v Ostravě-Zábřehu na ulici Středoškolská 3. Jedná se o školu s dlouholetou tradicí, která v roce 2016 oslavila své 65. výročí od svého založení. Původní budova školy však měla sídlo v Ostravě-Přívoze.

Vybavení školy je velmi moderní. Nachází se zde několik počítačových učeben, jazykových učeben, odborných laboratoří, jako například nově zrekonstruovaná učebna biologie, fyziky a chemie. Každá třída je rovněž vybavena počítačem a dataprojektorem. Žáci se o přestávkách mohou občerstvit ve školním bufetu a posedět se spolužáky na nových pohovkách, které jsou rozmístěny po celé škole. Hodiny tělesné výchovy probíhají v tělocvičně, gymnastickém sále, posilovně nebo mohou žáci využít školní venkovní fotbalové hřiště.

Žáci školy se aktivně zapojují do různých soutěží a často úspěšně. Každoročně probíhá soutěž Projektování v ArchiCADU a nejlepší studenti reprezentují školu v celostátním kole. Stavební průmyslová škola v Ostravě je nejúspěšnější škola za posledních 10 let v projektování v ArchiCADu. Další soutěže zahrnují stavby z vlnité lepenky nebo mosty ze špejlí.

Škola nabízí tři studijní obory. Stavebnictví žáky naučí, jak se staví dům od základů až po střechu. Geodézie připravuje na praxi a práci v terénu a technické lyceum je vhodné pro studenty, kteří nadále budou pokračovat ve studiu na VŠ. „Pro případné uchazeče pořádáme přípravné kurzy k přijímacím zkouškám, které jistě zvýší jejich šance na úspěch při vstupních testech,“ říká ředitel školy Ing. Norbert Hanzlík.